Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Ετοιμάζοντας τους άθλους του Ηρακλή πολλές απορίες γεννιούνται...
 Μήπως ξέρει κανείς σας να μου πει κατά  πού πέφτει  ο κήπος των εσπερίδων;Ο Νηρέας ο γέροντας της θάλασσας λένε ότι ξέρει αλλά πού να τον βρεις και πού είναι η άκρη του κόσμου;Εκεί λέει ευδοκιμούν τα χρυσά μήλα της αιώνιας νεότητας και αθανασίας.
Και ο Άτλαντας που κρατάει στις πλάτες του τον ουρανό...αλήθεια πώς τα καταφέρνει;Νομίζω πως κι εγώ θα μπορούσα για λίγο στην πλάτη να τον φορτωθώ αν είναι αυτό που φαντάζομαι εγώ...
Αυτό πάλι με τους κεραυνούς που διαφεντεύει ο Δίας;Πώς τους κρατά στα χέρια του...

Από τη μια ο Ηρακλής  συναντά ένα δέντρο ελιάς που το φέρνει στην πατρίδα και αποφασίζει το στεφάνωμα των νικητών των αγώνων με τα κλαδιά της...
από την άλλη φτιάχνει με τα χέρια του ένα ρόπαλο από ένα κλαδί αγριελιάς...
Όχι τόξα, να η λεοντή, φτερά και κηρύκειο για τον Ερμή , περικεφαλαία για την Αθηνά,σπαθιά για τις Αμαζόνες και κουπιά για τα παλικάρια, χλαμύδες και πόρπη για διακοσμητικά δεν έχει τελειωμό η λίστα με το φροντιστήριο. 
 Εντάξει εγώ ένα ένα τα αραδιάζω, τα τσεκάρω και προχωρώ. Άντε να δούμε αν θα θυμούνται να τα χρησιμοποιούν τα παιδάκια μου που θα έχουν μόνο μια ευκαιρία να προβάρουν το έργο στο "φυσικό" του χώρο μόλις μια μέρα πριν από την παράσταση για το κοινό.Άλλη μια πονεμένη ιστορία  για την πόλη μας!


Σήμερα ...δηλαδή χθες μεταφέραμε τα σκηνικά μας στο Ωδείο - εκεί θα ανεβεί η παράσταση αφού δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος-.Τα κουβαλήσαμε -αφού περιμέναμε ώρες να ρθει κάποιος να μας ανοίξει- από έναν χώρο όπου είμαστε φιλοξενούμενοι και για αυτό δεν έχουμε δικό μας κλειδί.Τελικά αναγκαστήκαμε να παραβιάσουμε την είσοδο αφού αυτός με τον οποίο είχαμε συνεννοηθεί μας ξέχασε... 
Ελπίζω μόνο να γράψαμε καλά στην κάμερα που κατέγραφε το περιστατικό...
Αύριο... δηλαδή σήμερα θα πρέπει να πάμε να στήσουμε γιατί το Ωδείο λειτουργεί ως Ωδείο που έχει τις εκδηλώσεις του και καθώς είναι εξεταστική περίοδος και τις εξετάσεις του.Σήμερα... δηλαδή χθες δε γινόταν να στήσουμε αφού άλλη παράσταση έπαιζε στον ίδιο χώρο.Αχ! Είναι δράμα ολόκληρη Δράμα να μην έχει έναν χώρο αποκλειστικά για θεατρικά δρώμενα.
Και επειδή πέρασε η ώρα πωωωωω και αύριο... θέλω να πω σήμερα με περιμένει μια δύσκολη μέρα παίρνω κλασικά την αγαπημένη μου ελαφίνα και πάω για ύπνο.Και αν καταφέρω να συρθώ στο Ωδείο όρθια μέχρι την Παρασκευή θα είμαι ...Ηρακλής! Καληνύχτα αγαπημένοι! Δηλαδή τώρα πρέπει να πω καλημέρα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου