Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ 2015!!!

  Όπως όλοι , έτσι κι εμείς κάναμε τη δική μας βασιλόπιτα, τη διακοσμήσαμε και η τυχερή είναι η Ευρώπη μας!Ε!Να μην τη δείξουμε τόσο όμορφη και νόστιμη που την φτιάξαμε;......Τη βασιλόπιτα.......φυσικά!
 Υλικά:
300γρ βούτυρο
250γρ άχνη
120γρ γιαούρτι
6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους(τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα)
50γρ φουντούκια (καρύδια ή αμύγδαλα)
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 μπέκιν 
1/2 κ.γ.σόδα
400γρ αλεύρι
1 ποτηράκι λικέρ
100γρ σταγόνες κουβερτούρας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς περίπου για μια ώρα.
 Καλή χρονιά να έχουμε!Καλότυχη Ευρώπη μου!Και καλή πρόοδο!
Υλικά:
300 γρ. βούτυρο Φλώρα σόφτ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. γιαούρτι
3 μανταρίνια τον χυμό και το ξύσμα
1 σφηνάκι αμαρέττο ή λικέρ πορτοκάλι
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
50 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια  τριμμένα (εγώ έβαλα φουντούκια)
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέκιν
½ κ.γλ. σόδα
400 γρ αλεύρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Τα αφήνουμε στην άκρη.



Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το μανταρίνι χυμό και ξύσμα, την βανίλια το γιαούρτι, τη σόδα, και τους κρόκους, το λικέρ, τα φουντούκια και την κανέλα.
Εναλλάξ προσθέτουμε τη μαρέγκα με το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέκιν.



  Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 28 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε την Βασιλόπιτα 1 ώρα!



;


- See more at: http://zzcook.blogspot.gr/2013_12_01_archive.html#sthash.aMTsmNEo.dpuf
Υλικά:
300 γρ. βούτυρο Φλώρα σόφτ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. γιαούρτι
3 μανταρίνια τον χυμό και το ξύσμα
1 σφηνάκι αμαρέττο ή λικέρ πορτοκάλι
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
50 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια  τριμμένα (εγώ έβαλα φουντούκια)
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέκιν
½ κ.γλ. σόδα
400 γρ αλεύρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Τα αφήνουμε στην άκρη.



Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το μανταρίνι χυμό και ξύσμα, την βανίλια το γιαούρτι, τη σόδα, και τους κρόκους, το λικέρ, τα φουντούκια και την κανέλα.
Εναλλάξ προσθέτουμε τη μαρέγκα με το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέκιν.



  Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 28 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε την Βασιλόπιτα 1 ώρα!



;


- See more at: http://zzcook.blogspot.gr/2013_12_01_archive.html#sthash.aMTsmNEo.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου