Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Σήμερα το πρωί διαπίστωσα στο σχολείο ότι το τηλέφωνο δε λειτουργεί. Σύμφωνα λοιπόν και με το καθήκον μου κάλεσα βλάβες στον ΟΤΕ από το κινητό μου και εκεί έρχομαι αντιμέτωπη με τον εξής  γρίφο...Πατήστε 1 για τα Ελληνικά.Πατήστε 2 για πληροφορίες .Πατήστε 3 για βλάβες σε σταθερά.
 Πληκτρολογήστε τον αριθμό του τηλεφώνου με βλάβη.Και κάποια στιγμή απαντά στο τηλέφωνο άνθρωπος.Μετά από μια σύντομη περιγραφή του προβλήματος μου ζητά να αποσυνδέσω το ασύρματο τηλέφωνο.


Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν στην τάξη μου προσπαθώντας να ακούσω μέσα από τα τιτιβίσματα των παιδιών. Αφήνω που λέτε τα παιδιά μου και τρέχω στο γραφείο να εκτελέσω τη συμβουλή. Ωχ! Παναγία μου ! Να ήταν και κάτι απλό! Τα καλώδια υπολογιστή, ασύρματου,σκάνερ ,φαξ, εκτυπωτή όλα μαζί σε ένα σώμα με κοιτάζουν με ανασηκωμένο το φρύδι."Βρες το αν μπορείς!"Τέλος πάντων άργησα λίγο αλλά τη βρήκα την άκρη του καλωδίου, ολοκληρώνω τη συνομιλία και επιστρέφω στην τάξη μου  όπου στο μεταξύ σηκώθηκε   στο πόδι.


Πιάνω και εκεί την άκρη του νήματος, κι εκεί που πάμε να ξεκινήσουμε τη γνωστή διαδικασία μέρα, μήνας,χρόνος, τι καιρό κάνει και απουσίες...χτυπά το κινητό. Πάω να απαντήσω νομίζοντας ότι είναι από την υπηρεσία του ΟΤΕ και με αρχίζει η τηλεφωνήτρια.Αν μείνατε ικανοποιημένη από την εξυπηρέτηση πατήστε 5 για εξαιρετικά, 4 για καλά  και υποθέτω πως είχε μέχρι το 1.Φυσικά δεν έκατσα να ακούσω γιατί είχα αρχίσει να βγάζω καπνούς από τα αυτιά μου.Πάτησα στην τύχη 2-3-χ και προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο πρόγραμμά μου.

Ώρες μετά καθώς είμαι τώρα πια στο σπίτι "στην ηρεμία" που μου προσφέρει η οικογένειά μου με τα τρία παιδιά,σκέφτομαι πιο αποστασιοποιημένα και νομίζω πως βρήκα τη λύση που ταλανίζει της μητέρες  της σειράς μου.Κάθε φορά που τα παιδιά θα θέλουν να ζητήσουν κάτι να υπάρχει αυτός ο αυτόματος τηλεφωνητής. Κάπως έτσι: Αν πεινάτε πατήστε 1.Αν θέλετε ρούχα πατήστε 2.Αν μαλώνετε με τα αδέρφια σας πατήστε 3.Αν θέλετε βοήθεια στα μαθήματα πατήστε 4, Αν  χρειάζεστε μεταφορικό μέσο πατήστε 5. Αν τελείωσε το χαρτζιλίκι σας πατήστε 6.Τώραπου το σκέφτομαι με πιο καλή διάθεση θα έβαζα και έναν αριθμό για το σύζυγο.Δε θα ήταν άσχημα! Αλλά δε θα ήταν κάτι εύκολο!Χμμμ! Ναι νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν αν σας  ζητάει το στεφάνι σας, ο άντρας σας, η κολόνα του σπιτιού σας να πατήσει τον αριθμό που βγαίνει από μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση.Και ας ελπίσουμε ότι δεν είναι μαθηματικός!


Αυτά τα απλά συμβαίνουν στην μικρή μικρούτσικη χώρα μου το έτος 2016.Σκέφτομαι όμως την γιαγιά μου, τη γιαγιά σου και πως θα τα βγάλει πέρα με έναν τέτοιο τηλεφωνητή στην άλλη άκρη του τηλεφώνου που αυτοί είχαν μάθει αλλιώς πιο απλά, πιο προσωπικά, πιο ανθρώπινα! Νομίζω πως κάτι μας διαφεύγει  πως κάπου τον χάνουμε το δρόμο μας παιδιά και μετά πάμε αυτές τις τρύπες που δημιουργούνται να της καλύψουμε με κάτι γελοίες επετείους του τύπου Παγκόσμια ημέρα Αγκαλιάς, Φιλίας και άλλα τέτοια.
                           Καλή σας μέρα φίλοι μου!

3 σχόλια:

  1. Τέλεια ανάρτηση!!!!! Και ναι ....κάπου τον χάνουμε τον δρόμο μας... Ομορφο Σ/Κ, χωρίς συνδέσεις-αποσύνδεσεις σε πολλά καλώδια και 1.2.3.... 😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ανάρτηση!!!!! Και ναι ....κάπου τον χάνουμε τον δρόμο μας... Ομορφο Σ/Κ, χωρίς συνδέσεις-αποσύνδεσεις σε πολλά καλώδια και 1.2.3.... 😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή