Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

   Είναι 12 και περιμένω τηλεφώνημα...την κόρη μου να πάω να πάρω.Αλλά νύσταξα ο άνθρωπος και είπα να ανεβάσω τη συνταγή που σήμερα δοκίμασα και τη βρήκα εδώ  αλλά την έφερα στα μέτρα μου. Μήπως γράφοντας περάσει η ώρα χωρίς να το καταλάβω!
  Υλικά:
2 μέτρια μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Το χυμό ενός λεμονιού
250γρ  μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
500γρ αλεύρι
1 μπέικιν
200ml γάλα
25γρ σκόνη κακάο


Χτυπάμε μαργαρίνη με ζάχαρη,προσθέτουμε αυγά ένα ένα, μετά αλεύρι με βανίλια, μπέκιν και γάλα .Αυτή ακριβώς είναι η συνταγή μου για το κλασικό κέικ. Στα κομμένα μήλα έριξα το χυμό του λεμονιού και κανέλα.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Το ένα με το κακάο και το άλλο με τα μήλα καλό ανακάτεμα και τα βάζουμε στη φόρμα εναλλάξ.
  
  Στο δικό μου φούρνο το έψησα για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς.Το κέικ είναι έτοιμο για φάγωμα. Η Ευρώπη πήρε τηλέφωνο και ούτε που πρόλαβα να ολοκληρώσω.

   Ούτε άχνη ούτε διακόσμηση σήμερα! Εδώ κατευθείαν πάμε από την παραγωγή στην κατανάλωση.Και από τη μία γράφω εδώ , από την άλλη μιλώ με την κορούλα στη Μυτιλήνη που το ξενυχτάει και αυτή απόψε, κρατώ και τη Δέσποινα για συντροφιά στην άλλη άκρη...
Λόγο στο λόγο  έφτασε η ώρα του αποχωρισμού! Σας το αφιερώνω φίλοι μου! Καλό ξημέρωμα,καλή Κυριακή να έχουμε! Κι έχει ένα φεγγάρι απόψε!


Να σας περιμένω αύριο για καφέ;

 

2 σχόλια: