Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

O ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

  Το ταξίδι στον Θαυμαστό κόσμο των βιβλίων πήρε τέλος το Σάββατο το απόγευμα στο Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας μια πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής "Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων." Ένα σωματείο που με τη δράση του αποτελεί για όλους μας ένα καλό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης.
  Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν η συγγραφέας κυρία    Κυρμανίδου Σωτηρία και ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Φύκαρης.
  Με μεγάλη χαρά παρακολούθησα τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να παρουσιάσουν δραματοποιώντας  δύο από τα βιβλία της συγγραφέως το "Ο κυρ δρόμος, οι οδηγοί και όλοι εμείς" και το "Αστρομαργαριτάρι της αγάπης". Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα και στο τέλος της εκδήλωσης  αφιέρωσαν ένα δικό τους ποίημα στους δυο καλεσμένους, ποίημα που δημιούργησαν  με τη δασκάλα τους την Ειρήνη Μπουτάκη την οποία είχα την τιμή  να γνωρίσω και να συνεργαστώ  μαζί της.

   Το να δουλεύω με παιδιά και στον ελεύθερο χρόνο μου είναι ένα κίνητρο δημιουργικής ενασχόλησης για μένα πολύ ισχυρό. Από την  επαφή μου με τα παιδιά του κοινωνικού φροντιστηρίου για ένα μόλις μήνα πραγματικά εισέπραξα περισσότερα από όσα έδωσα και τους ευχαριστώ όλους για την τιμή και τη  χαρά που μου έκαναν να δουλέψουμε μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου