Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΜΑ

Μια παλιά συνταγή αναβαθμίστηκε και μετά από δοκιμές και πειράματα διαμορφώθηκε κάπως έτσι:


370 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 μπέκιν
250 γρ. μούσλι 
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα θρυμματισμένη στο μπλέντερ
25ο γρ, βούτυρο
1 αυγό
60 γρ. ξηρούς καρπούς


Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Σχηματίζουμε μικρά  σφιχτά μπαλάκια και αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου .

Πιέζουμε ελαφριά.
Ψήνουμε στους 200 πάνω κάτω αντίσταση για 13 με 15 λεπτά. Ελέγχουμε τα μπισκότα από κάτω. Ενώ ψήνονται είναι μαλακά . Να μη μας ξεγελά .Καθώς τα βγάζουμε χάνουν την υγρασία τους και σκληραίνουν.
Σε μικρό μέγεθος γίνονται περίπου 55 κομμάτια. Χάνω το λογαριασμό για τις γνωστές απώλειες(ποδαράκια που πάνε και έρχονται,χεράκια που απλώνονται ...στοματάκια που μασουλάνε. )

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να σταματήσεις στο ένα μπισκότο.
"Είναι τέλεια μαμά. Πιο νόστιμα από τα έτοιμα!" Αφού τα αγνά χειροποίητα μου μπικσοτάκια μπήκαν στο ζύγι  με τα  έτοιμα, τι άλλο να πω.Έτσι κι αλλιώς μια απλή εργαζόμενη, μητέρα , νοικοκυρά είμαι.

Έτσι έμαθα από τη δική μου μανούλα, έτσι κάνω.
Χωμένη μέσα στην κουζίνα μέχρι αργά το βράδυ να προλάβω να ετοιμάσω το δέμα για τη Μυτιλήνη. Και το πακετάρισμα θέλει τέχνη !

Και όλα ετοιμάστηκαν στην ώρα τους  και το κοριτσάκι μας θα υποδεχτεί τις φίλες της και μαζί με τις υπόλοιπες συμφοιτήτριες θα μοιραστούν  ξενύχτια, φιλοσοφικές αναλύσεις, γέλια  και  εμπειρίες που θα τις συντροφεύουν για όλη τους τη ζωή.
Έκλεισα στις δύο τσάντες όση αγάπη μπορούν να χωρέσουν και ευχήθηκα καλό ταξίδι. 
Να περάσετε όμορφα γλυκά μου κοριτσάκια! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου