Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΚΗΠΟΣ

    Σήμερα επιτέλους πήρε μορφή ο κήπος (βοτανικών , αρωματικών και λαχανικών ) του σχολείου μας.Μήνες τώρα τον φαντάζομαι!!! Τον ονειρεύομαι!!! 

Καταστρώνω σχέδια , κατόψεις και σχεδιαγράμματα. Κάνω τους υπολογισμούς μου τι θα φυτευτεί , τι θα σπαρθεί και πότε και πώς.Χαρτιά , μετρήσεις και εξορμήσεις στο pinterest.Κάποια στιγμή μετά από τη συνάντηση πολλών εμποδίων, κυρίως οικονομικών, σκέφτηκα πώς πάλι με την όρεξη θα μείνω.

   Δεν θα απαριθμήσω  τις δυσκολίες.Μπορείτε να τις υποθέσετε  και οι μη έχοντες φαντασία.Σήμερα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πέντε μπαμπάδες που (μπορεί να μην ήξεραν τι τους περιμένει, αλλά μείνανε μέχρι το τέλος)βοήθησαν να μεταφερθούν 11 κυβικά χώμα από έξω, μέσα στον κήπο του σχολείου.Μέσα σε πέντε ώρες  πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τέσσερα καρότσια και πέντε φτυάρια γέμισε με μίξη μιλιού και τύρφης το σκάμα , στήθηκαν τα παρτέρια που είχε από μέρες πριν μελετήσει και ετοιμάσει ο Νεκτάριος και γέμισαν τα παρτέρια με αυτό το μίγμα.Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις εργασίες μας στον κήπο.

  Να τι συμβαίνει όταν μπορείς να μοιραστείς το όνειρό σου με άλλους.Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά! Για άλλη μια φορά η όρεξη , το μεράκι και το φιλότιμο κράτησαν ψηλά το ηθικό μας και το αποτέλεσμα μας αποδεικνύει ακόμα και ως μειοψηφία πως θαύματα μπορούν να συμβούν! Στην Ελλάδα του σήμερα ,της κρίσης και της φράσης "λεφτά δεν υπάρχουν" έξι γονείς στο σύνολο των 38 μαθητών ενός σχολείου,απλώνουν ένα χέρι βοήθειας και κάνουν τη διαφορά!
 Σας ευχαριστώ Θανάση,Νεκτάριε, Κωνσταντίνε, Σάββα και Βάγιε!Ευχαριστώ Σταυρούλα και Ευδοκία και Αιμιλία.Πού να δείτε τα σχέδια και από το κοτέτσι !!!
Πλάκα κάνω ...

1 σχόλιο: