Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΜΥΡΙΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

   Κάθε στάδιο πρέπει να κάνει τον κύκλο του!Λέει ο Paulo Coelho. Και εγώ ως αθεράπευτα ρομαντική και αισιόδοξη ύπαρξη μένω στάσιμη για λίγο  αλλά τελικά μετά από μερικά ακανόνιστα σχέδια τα σχήματά μου  κλείνουν.

 Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου ήρθε η ώρα του φρούτου που ωρίμασε. Ενός πολύ κρύου Σαββάτου.Μάζεψα τα γόνατα και στάθηκα πολύ κοντά στο τζάκι που από το πρωί έκαιγε.Εκείνο το απόγευμα ταξιδεύοντας στο αχανές διαδίκτυο ανασάλεψε μέσα μου η επιθυμία για μια δημιουργία.Βήμα το βήμα, σκέψη τη σκέψη, δάκρυ τον καημό μπήκα στην κουζίνα και άρχισα τις αλχημείες μου.

    Αφού ολοκληρώθηκε το ψήσιμο σε ότι ετοίμασα είπα να κάνω ένα διάλειμμα μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης να δούμε παρέα με το Μιλτιάδη Χριστουγεννιάτικη ταινία.Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι έχω μείνει μόνη να χασκογελώ με τον ατσούμπαλο γιο του Αη Βασίλη, γιατί τα πουλάκια μου πήγαν ήρθαν στην κουζίνα μασουλώντας.

   Πετάχτηκα από τον καναπέ, ένωσα τα χέρια τεντωμένα μπροστά και με ανοιχτούς τους δείκτες σημαδεύοντας τους μίλησα επιτακτικά."Αφήστε τα μπισκότα με αργές κινήσεις στον πάγκο....."Και συμπλήρωσα με φυσιολογικό τόνο!
"Βρε παιδιά ήθελα να τα στολίσω! Τι θα βάλω στο blog μου;;;;;;;;;;;"

Υλικά για μπισκότα τζίντζερ
300 γρ.Αλέυρι
125 γρ.βούτυρο
110 γρ.ζάχαρη
κρόκος ενός αυγού  
3 κ.γ. τζίντζερ
1κ.γ.σόδα
1κ.γ.κανέλα
ξύσμα λεμονιού

  Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να δουλεύεται πιο εύκολα.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και πατάμε με κουπ πατ τα σχέδια που θέλουμε. 
Ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς  


  Τα καπς κεικ μεταμορφώθηκαν σε χιονανθρώπους.Με βοήθησε η Ευρώπη με τις σταγόνες σοκολάτας έκανε τα μάτια και το στόμα.
   Η συνταγή κεκάκια ράσμπερι είναι δοκιμασμένη και πολύ νόστιμη!
 Με χρώμα ζαχαροπλαστικής δοκίμασα να του κάνω καροτένια μύτη και ένα γαλάζιο σκούφο!

   Τα μπισκοτανθρωπάκια  χαμογελαστά μου κλείσανε ματάκι και ήρθε κάτι μέσα και ξεσκάλωσε.Χριστούγεννα μύρισε το σπίτι...
  Για  όσα πρόλαβα να σώσω έφτιαξα γλάσο με το ασπράδι ,165 γρ άχνη ζάχαρη , μια κουταλιά του γλυκού  χυμό λεμονιού και μία βανίλια .Εγώ έπαιξα και άφησα το Μιλτιάδη να βγάλει φωτογραφίες.
 Ο κύκλος έκλεισε.Τα μπισκοτοανθρωπάκια μου- όσα απέμειναν - το ρίξαν σε κυκλικό χορό κι εγώ φορώντας την ποδιά απέμεινα στην κουζίνα για να ολοκληρώσω άλλα σχήματα.

   Τα καημένα μπισκοτοανθρωπάκια άρεσαν πολύ στα παιδιά μου.Την άλλη μέρα δεν έμεινε δείγμα.Σκέφτηκα λοιπόν  να τα ξανακάνω με άλλα σχέδια, με διάφορα χρώματα, με άλλα σχήματα,...Γιατί όχι; Τρίγωνα , τετράγωνα...Να αρχίζω σχήματα και ας χρειάζονται κόπο για να  τα κλείσω.
   Νομίζω πως ο κύκλος έκλεισε.Όμως  αρνούμαι πεισματικά να μεγαλώσω... να σοβαρευτώ ή να βάλω μυαλό.
Να είστε καλά φίλοι μου να ανταμώνουμε και σχήματα της ζωής να ανοίγουμε να κλείνουμε μα με το κεφάλι ψηλά να προχωράμε...να μη σταματάμε.
 
Καλή συνέχεια!!!





 
  

 
   

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε που ομορφαίνεις το σχήμα αυτού του κόσμου με τα χρώματα και τα αρώματά σου !Καλές γιορτές σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή