Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Η συνταγή που μου έδωσε πέρσι η μαμά Τόλη περίμενε με υπομονή στο βιβλίο των συνταγών μου . Φέτος για Υγεία, Καλοτυχία , Αφθονία το τόλμησα και σας παρουσιάζω τα Βάρβαρα ή τη Βαρβάρα.
 Υλικά :
500γρ. Σιτάρι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κούπα  σύκα ξερά
1 κούπα ξερά δαμάσκηνα 
1 κούπα καρύδια περασμένα από το μπλέντερ ελαφρώς
κανέλα ξύλο και γαρύφαλλο σε τούλι

Ξύσμα από 1 μανταρίνι
2 κουταλιές καβουρντισμένο αλέυρι
4 κουταλιές καβουρντισμένο σουσάμι.
Βράζουμε από το βράδυ το σιτάρι σε χλιαρό νερό να φουσκώσει 10 με 12 ώρες.Το βράζουμε καλά αφού καθαρίζουμε τον αφρό και ανακατεύουμε με προσοχή να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.Αφού βράσει και χυλώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και  τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε κύβους.

Στο τέλος το αλεύρι, το σουσάμι και το καρύδι.Αφαιρούμε το τούλι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας κανέλα σε σκόνη και τριμμένο καρύδι.Το ρόδι δίνει μια νότα δροσιάς στη γεύση και ομορφαίνει το πιάτο μας με το έντονο κόκκινο χρώμα του.
  Χρόνια πολλά στις Βαρβάρες! Χρόνια πολλά Στη Δράμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου