Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

ΖΥΜΑΡΙ ΣΑΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Έμαθα για αυτήν το καλοκαίρι στην Κάριανη. Μιλούσαν οι γειτόνισσες με τα καλύτερα λόγια.Τη γεύτηκα και δεν έχασα ευκαιρία να τη δοκιμάσω. Ζυμάρι απομίμηση σφολιάτας!Πέταξα τη σκούφια μου. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη! Τι άλλο ζητάει μια εργαζόμενη μητέρα , μια καλή νοικοκυρά;Ζυμώνεις το βράδυ και ψήνεις το πρωί!
Ετοιμάζεις η ζύμη και την έχεις στην κατάψυξη.Και σε βγάζει  ασπροπρόσωπη  σε κάθε  δύσκολη στιγμή. Μα κάποιος έκτακτος επισκέπτης!Μα μια σχολική γιορτή! Μα   κάποια επίσκεψη , ψήνεις σερβίρεις και βουλώνεις στόματα! Ή  τους αφήνεις να σε θαυμάζουν με στόμα ανοιχτό!
"Χειροποίητο φύλλο!!!Μπράβοοοο!!!"
Αρέσει στα παιδιά, στους φίλους των παιδιών και όσοι τη δοκιμάζουν ζητάνε τη συνταγή! Πάμε να τη φτιάξουμε βήμα βήμα.
1 ποτήρι σόδα 
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερό
και αλάτι 
Αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Κάθε μπάλα την ανοίγουμε  ένα φύλλο περίπου τόσο όσο ένα  πιάτο.
Με βιτάμ πλακάκι σε θερμοκρασία δωματίου αλείφουμε καλά την επιφάνεια.
Αφήνουμε στη μέση ένα κενό όσο ο πάτος ενός ποτηριού και κόβουμε  γύρω γύρω σαν να σχηματίζουμε ακτίνες ήλιου.
Κάθε φύλλο που διπλώνουμε στο κέντρο το αλείφουμε καλά με το βούτυρο.


Όταν διπλώσουμε όλα τα φύλλα σχηματίζεται πάλι ένα μπαλάκι .
Το τυλίγουμε με ζελατίνα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ανοίγουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στο ταψί του φούρνου που δε χρειάζεται να λαδώσουμε.
Για γέμιση ότι τραβάει η όρεξη μας ...

 Ανοίγουμε και απλώνουμε το άλλο φύλλο.
Χαράζουμε ....
Πασπαλίζουμε με σουσάμι...
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε...
 Κοπιάστε...και...
 Καλή μας όρεξη!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου