Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Φθινοπώριασε!
 Σχεδόν με ανακούφιση υποδέχτηκα τα σημερινά καμώματα του Σεπτέμβρη.Ήταν μια μέρα χαλαρή αφού τα σχολεία ήταν κλειστά.Η νύχτα με βρήκε στην αυλή να προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά τον κήπο που κατά τη διάρκεια της απουσίας μου θέριεψε, φούντωσε και αγρίεψε.Λέτε να του λείπω;

Νύχτωσε πολύ γρήγορα-έτσι τουλάχιστον μου φάνηκε- και αναγκάστηκα να μπω μέσα.Με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα άφησα το μάτι να χαθεί στο μαύρο σκηνικό της αυλής."Ωραία που θα ήταν να φωτιζόταν κάποια σημεία με πράσινη λάμπα από κάτω προς τα πάνω!"... έκανα μια σκέψη! Μάλλον σκέψη θα μείνει.Είναι που δυο μέρες τώρα -αφού έχω τελειώσει όλες τις άλλες μου δουλειές- καταπιάστηκα με το ζήτημα των σκηνικών της θεατρικής ομάδας και με έχει συνεπάρει το παιχνίδι φωτός και σκιάς.

Τέλος πάντων εκεί  που ήμουν βουτηγμένη σε σκέψεις έπεσε το μάτι μου στη μηλιά ...τη φορτωμένη.Μα βέβαια! Μηλόπιτα!... Θα φτιάξω μια μηλόπιτα!Γιατί μήλα υπάρχουν...και αύριο τα παιδάκια μου έχουν σχολείο...και είναι η εποχή τους βεβαίως...και μια που ήθελα κάτι να κάνω...

  Έχουμε λοιπόν και λέμε. Βάζω για βάση τη συνταγή του κέικ. Δηλαδή:
Βούτυρο 250 γρ. το χτυπάω να αφρατέψει και συμπληρώνω 2 περίπου κούπες ζάχαρη.
4 αυγά, 1 μπέκιν,1 βανίλια, 1,5 κούπα γάλα και 500 γρ αλεύρι.Απλώνω το μείγμα στο ταψί του φούρνου κόβω και καθαρίζω τα μήλα.Τα ζαχαροκανελώνω και τα τοποθετώ στο ταψί σε σειρές.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45΄με 50΄ λεπτά.



Έτσι την κάνει η μαμά μου,αλλά όλες οι ελληνίδες μάνες έχουν λίγο πολύ μια συνταγή μηλόπιτας στα τεφτέρια τους. Λέω να κάνω μια αναζήτηση σε συγγενείς και φίλους από αύριο και να καταγράψω ... το μήνα του μήλου...ή  της μηλιάς το πανηγύρι... ή μήλα και παράδοση... Θα δούμε.


Προς το παρόν έτοιμη η δική μου μηλόπιτα.Σας προσκαλώ λοιπόν να την τσακίσουμε τώρα που είναι ζεστή και νόστιμη!

2 σχόλια:

  1. Να'χα λίγη από τη μηλόπιτά σου,φιλενάδα!Λαχταριστή φαίνεται και φαντάζομαι πόσο νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή