Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΕΥΧΩΝ

   Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά μας έχετε την εντύπωση ότι μεγαλώνουμε κι εμείς; Δεν πάει έτσι  λογικά μου πλασματάκια. Κάτι μαγικό συμβαίνει (που δεν μπορώ να εξηγήσω και δε σκοτίζομαι διόλου για αυτό) που μας  κάνει να παραμένουμε παιδιά.

  Και ενώ θυμάμαι κάθε λεπτό από κάθε όμορφη χαρούμενη παιδική μου στιγμή δεν τα αλλάζω με τίποτα με τις όμορφες χαρούμενες παιδικές στιγμές που σκηνοθέτησα στα παιδάκια μου - όταν ακόμα ήτανε μικρά. 

  Και ήρθε στη Δράμα ο μικρός Χαράλαμπος να κάνει ζωάρα μακριά από το σχολείο για μια βδομάδα! Ω! Πόσο τον καταλαβαίνω! Να μη φτιάξουμε μαζί το καραβάκι για την Αγία Βαρβάρα;Πώς να αντισταθώ; Μπορεί βέβαια να ήμουν χωμένη μέσα στις κατσαρόλες και τα κουζινικά όλο το πρωινό  της Κυριακής αλλά μπορούσα ανάμεσα από τις γαστρονομικές πανδαισίες του εργαστηρίου μου να δίνω εντολές εκτέλεσης της κατασκευής του καραβιού με πικάντικες λεπτομέρειες του τύπου...: "κόβουμε τριγωνάκια Πανοράματος για σημαιούλες και τα πασπαλίζουμε  με ριγέ ,πουά και μουσικές νότες!" 

   Και αφού ετοιμάστηκε σπάσαμε μερικά μπουκάλια από κρασί στην πλώρη του πριν το αφήσουμε να σαλπάρει στον απέραντο ωκεανό των αστεριών, μεταφέροντας τις πολύτιμες και ανεκτίμητες ευχές μας στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας. 
Χρόνια πολλά!
 

4 σχόλια:

  1. Ο μικρός Χαράλαμπος ευχαριστεί πολύ για την ζωάρα αλλά περισσότερο για την αγάπη με την οποία τον αγκαλιάσατε!!!Χρόνια σας πολλά με υγεία και όμορφες στιγμές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια τόσο γλυκιά φατσούλα,πώς να αντισταθείς;Τα αισθήματα είναι αμοιβαία!Θα περιμένουμε να ζήσουμε και άλλες τέτοιες στιγμές ως την επόμενη συνάντηση!Και να φτιάχνουμε καράβια για τα υπέροχα ταξίδια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια ταξίδια αφού μπορούμε να ονειρευτούμε, τότε σίγουρα μπορούμε και να πραγματοποιήσουμε.Κράτα γερά! Τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμα!!!

      Διαγραφή