Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

   Σήμερα θα σας πάω μια εκδρομή  όχι μακριά ...για την ακρίβεια εδώ λίγο πιο έξω από τη Δράμα.Σε ένα πανέμορφο  μέρος που  από την είσοδό του  μοιάζει σαν να μπαίνεις στις σελίδες ενός παραμυθιού(μάλλον της ωραίας κοιμωμένης).Δεν μιλάω για ένα  μέρος φανταστικό  που βγάζω από το μυαλό μου αλλά για ένα μέρος πραγματικό αν και  ίσως ξεχασμένο ή  παρατημένο αφού και εγώ σχεδών πρόσφατα το ανακάλυψα αν και πολύ δίπλα στο σπίτι μου.Προτείνω να ρθείτε για περίπατο έτσι ώστε να σας δωθεί η ευκαιρία να απολαύσετε με όλες σας τις αισθήσεις αυτό το μαγευτικό τοπίο. Ξεκινάμε λοιπόν ...Βγαίνοντας από την πόλη μας στα φανάρια του Αίμου στρίβουμε αριστερά .Ανεβαίνουμε και στα " σταφύλια της άνοιξης "τη γλυτσίνια -για τις υπόλοιπες εποχές συμβουλευτείτε την πινακίδα-πάμε δεξιά.
 
Αυτό το φιδωτό δρομάκι είναι το μέσο που σε μεταφέρει από τον πραγματικό στον εξωπραγματικό κόσμο και ακόμα δεν έχουν πρασινίσει  τα δέντρα που με τα κλαδιά τους σχηματίζουν ένα φυσικό τούνελ και όσο προχωράς τόσο αφήνεις πίσω σου το κακόγουστο γκρίζο και τον ενοχλητικό  θόρυβο....

Να ΄μαστε λοιπόν μπροστά στην κεντρική είσοδο του παραμυθιού.Πέρα ανοίγετε ο κήπος ,ένας μικρός  παράδεισος θάμνοι ,δέντρα,  λουλούδια που συντηρούνται με πολύ κόπο από το φύλακα της περιοχής.Καθώς προχωράμε μέσα σ΄αυτήν την ομορφιά δεν μπορώ παρά να σχηματίζω στο μυαλό μου σενάρια "επιστημονικής φαντασίας";Θα μπορούσες να το πεις και έτσι.Ωραία!!!Πώς θα ήταν ΑΝ-ΑΝ-ΑΝ  γινόταν μερικές ανθρώπινες παρεμβάσεις φροντίδας και επιμέλειας αυτού του τοπίου.


Βέβαια από τα παραμύθια δε λείπουν κάστρα  με τρομερές μάγισσες ....Γιατί όχι θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ωραίο παλάτι όπου η  Σταχτομπούτα έχασε το γοβάκι της το βράδυ του χορού, ή της Χιονάτης που έγινε από την κακιά μητριά της υπηρέτρια μέσα σε ένα βράδυ ,όταν έμαθε από το μαγικό καθρέφτη της ότι υπάρχει κάποια άλλη πιο όμορφη από αυτήν.







   Και από εδώ και πέρα η φαντασία μου δεν μπορεί παρά να καλπάσει.Βλέπω ένα  μουσείο ....μουσείο καπνού με εκθέματα από όλα τα στάδια επεξεργασίας του , επισκέψιμο από τα σχολειά μας.













  Μπορεί να είναι σχολείο αλλά τι λέω ;Αυτά τα συγχωνεύουνε  τώρα...Τότε μπορεί στεγαστούν πολιτιστικοί  σύλλογοι. Αυτό είναι ένα ωραίο  τριώροφο κτίριο με υπόγειο και ξύλινη σοφίτα, σε καλή ακόμα κατάσταση .Θα μπορούσε να γίνει ένα θεατρικό στέκι αφού κάτι τέτοιο λείπει από την πόλη μας.
Πιο κάτω και άλλα  ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.Θαυμάστε !!!

 


 Αυτή την ομορφιά πόσοι από εμάς Δραμινοί συμπολίτες  τη γνωρίζουμε; Ξέρουμε πως αν δε κάνει κάτι η τοπική ηγεσία για να επιβραδύνει τη φθορά του χρόνου όλη αυτή η ομορφιά κινδυνεύει ανεπανόρθωτα να καταστραφεί;Και αν εγώ έχω μεγάλη φαντασία και  μπορεί να το παράκανα -ίσως φταίνε τα  πολλά παραμύθια που διαβάζω-ρίξτε μια ματιά και...φτιάξτε το δικό σας παραμύθι.
Έτσι κι αλλιώς για τον καθένα μας ισχύει το ....
"Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει"
Ισχύει;
Καλό βράδυ αγαπημένοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου