Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ

  Η ώρα δείχνει 8:09 το πρωί.Στο σπίτι επικρατεί ησυχία ακόμα.Σηκώνομαι. Πρώτη κίνηση να δω τι καιρό έχει.Μια ελαφριά μουντάδα από δυτικά αλλά από ανατολικά ο ήλιος έχει βάλει τα δυνατά του.Σκάω ένα χαμόγελο , αυτή είναι η στιγμή   μου.Νερό στο βραστήρα για ένα αρρωματικό τσάι.Μουσική αγαπημένη στο ένα το αυτί-το άλλο ελεύθερο να ακούει ήχους της φύσης.Με μπιτζάμες ,ζακέτα και μπουφάν ,παντόφλες και γυαλί ηλίου αράζω στο μπαλκόνι .Χουχουλιάζω τα χέρια στο αχνιστό φυλτζάνι .Αυτή είναι η στιγμή μου !
  Η φωτείνια έχει ανθίσει και κάθε λογής ζουζούνι έχει πιάσει από ώρα δουλειά στα άνθη της.Δεν έχουν αργίες τα έντομα,ούτε και τα πουλιά .Μια ηρεμία γύρω μου με περικυκλώνει προστατευτικά. Έτσι δε με αγγίζουν ούτε τα αυτοκίνητα που περνούν ούτε η άσχημη διάθεση  κανενός.Όλα συνωμοτούν υπέρ μου.Αυτή η στιγμή είναι δική μου!
   Αδειάζω το μυαλό από σκέψεις της καθημερινότητας για να φορτίσω την μπαταρία.Μόνο να απολαμβάνω  την ησυχία , το τοπίο, τη μοναξιά μου,μακριά από κακές ειδήσεις  ,δυσάρεστες προγνώσεις,φωνές, εσωτερικές διαμάχες και διαφωνίες.Μακριά από ευθύνες ,καθηκοντολόγια,  πρέπει και δουλειές ρουτίνας .Είμαι εδώ σε μια γωνιά του πλανήτη.Υπάρχω αυτή τη μοναδική μου στιγμή μόνο για μένα .Τη νιώθω με όλες μου τις αισθήσεις μόνο για μένα .Αυτό είναι ομορφιά,πληρότητα,ευτυχία, αισιοδοξία...Είμαι πολύ τυχερή που έχω αυτή τη στιγμή.Λίγο πριν αναλάβω το ρόλο της μαμάς ,της μαγείρισσας ,της νοικοκυράς ,της δασκάλας ,της μαθήτριας ,της νοσοκόμας,της ...της...
   Αδράξτε λοιπόν  και εσείς τη δική σας στιγμή για ένα καλό ξεκίνημα .
  Καλή σας μέρα φίλοι μου!
  Καλή και ευλογημένη !

2 σχόλια: